Choď na obsah Choď na menu
 


STAROSTLIVOSŤ O PLEŤ

7. 1. 2012

 Správna starostlivosť o pleť sa skladá z 3 základných krokov: 1. čistenie, 2. tonizácia, 3. hydratácia. Normálna pleť je typická pre bábätká, deti a dorast. Nežné pohlavie stráca normálnu pleť v období dospievania a získava vlastnosti jednej z týchto základných typov: suchá, mastná, zmiešaná a citlivá. Aký typ pleti máte vy a akú starostlivosť Vám odporúčame sa dozviete v tomto článku.

Suchá pleť

Táto pleť je veľmi jemná až hebká, zriedka sa na nej objavuje akné. Typické sú pre ňu jemné "broskyňové" chĺpky, pokožka je bledá takmer až priesvitná. Nesprávnou starostlivosťou sa na nej zvyknú objavovať lišaje, vysušené miesta, kde sa pokožka doslova "lúpe". Táto pleť má nevýhodu hlavne v neskoršom veku, rýchlo sa na nej objavujú vrásky, ktoré sú výraznejšie ako u žien s mastnou alebo zmiešanou pleťou.
Optimálnu starostlivosť tejto pleti dodá Rada NouriFusion pre normálnu až suchú pleť, ktorá bola vytvorená predovšetkým pre tento typ pleti a skladá sa z 3 starostlivo vytvorených produktov. Prečítajte si o ňom viac.
Pre túto pleť je tiež dôležitá Hydratačná maska NouriFusion. Dôkladne hydratuje pokožku počas celej noci, má zjemňujúci účinok a dokonca i u mladej pleti zjemňuje a odstraňuje vrásky. Dodáva pleti pružnosť, okamžitú, dlhotrvajúcu a hlbokú hydratáciu do všetkých vrstiev pokožky, zanecháva pokožku viditeľne jemnejšiu a hebkú a zlepšuje jej farbu a pigment.

Mastná pleť

Táto pleť je typická nadmernou tvorbou kožného mazu, čo podporuje jej lesklejší vzhľad. Štruktúrou sa tento typ pokožky skladá z malých "minikráteríkov", podľa ktorých sa dá presne rozoznať tento typ. Ženy s mastnou pleťou majú v neskoršom veku výhodu, pretože vrásky sa na ich pleti objavujú oveľa neskôr ako u žien so suchou pleťou, preto vyzerajú mladšie ako ich rovesníčky.
Optimálnu starostlivosť tejto pleti dodá Rada NouriFusion pre normálnu až mastnú pleť, ktorá bola vytvorená predovšetkým pre tento typ pleti. Skladá sa z 3 špecializovaných výrobkov
Účinná pre tento typ pleti je čistiaca maska, ktorá dôkladne čistí pokožku do hĺbky, prečistí usadené póry a vstrebáva prebytočný maz. Zároveň zlepšuje tonus pokožky, zanecháva ju viditeľne hebkejšiu a čistejšiu, dodáva jej okamžitú hydratáciu, podporuje vývoj nových buniek Okrem čistiacich a ukľudňujúcich účinkov, má táto maska i tonizujúci efekt, vďaka čomu pokožka po jej použití zostáva pevnejšia a získava mladistvý vzhľad.

Zmiešaná pleť

Táto pleť je akýmsi prechodom medzi suchou a mastnou pleťou, typické je mastenie pokožky v tzv. T-zóne (čelo, nos, brada) alebo možné mastenie v oblasti čela, líc a brady. Ostatné časti tváre sú skôr suché. Ženy s týmto typom pleti majú niekedy problém pri výbere kozmetiky, pretože gély určené pre mastnejšiu pleť zvyknú vysušovať a tvoriť lišaje na suchých miestach tváre. Hlavne pokiaľ ide o akné, kde sa najčastejšie používajú gély za účelom čo najlepšieho očistenia pleti.
Kozmetiky NouriFusion sa pri tomto type pleti môžu používať obidve, najmä na jar a leto Rada pre normálnu až mastnú pleť, pretože v teplých mesiacoch sa pleť mastí častejšie a tiež v dôsledku potenia sa za použití čistiaceho gélu skvele prečistia póry. Na chladné mesiace jeseň a zimu sa odporúča Rada NouriFusion pre normálnu až suchú pleť, pretože v zimnom období sa pleť vysúša a potrebuje jemnejšiu starostlivosť a zaobchádzanie.
Pre výber vhodnej masky môžete vybrať jednu z troch masiek: exfoliačnej, hydratačnej a čistiacej.

Citlivá pleť

Tento zriedkavejší typ pleti je veľmi náročný a citlivý na podnety rôzneho druhu. Ženy s touto pleťou majú problém s výberom prípravkov, pretože ich pleť reaguje citlivo červenaním, pálením, svrbením pokožky alebo alergickou reakciou. Ďalej odporúčame nečistiť pleť vatovými tampónmi, môžu pleť zbytočne podráždiť, prípravky preto nanášajte na tvár čistými prstami, ktorými ich vtriete do pokožky.
Dámy s touto pleťou by si mali vyberať predovšetkým kvalitnú kozmetiku, lebo nekvalitné prípravky by mohli na ich pleti zanechať rôzne následky, ktoré sa nebudú môcť dať napríklad neskôr odstrániť. Pre citlivú pleť sa odporúča jednoznačne jemná Rada NouriFusion pre normálnu až suchú pleť. Čistiace mliečko je veľmi jemné a šetrné k ich pleti a tonikum sa postará aj o dočistenie a uzamknutie pórikov pri aknóznej pleti.
Všetky masky, prípravky kozmetiky NouriFusion sú antialergické, jemné a šetrné. Akýkoľvek prípravok si z našej ponuky vyberiete, máte istotu, že Vaša pokožka na ne nebude reagovať citlivo ale bude priam nadšená a žiarivá.
 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.
 

 

 
if only every wish came true
xnga prvt adorkable